RCA

RCAeste asigurarea obligatorie de raspundere civila auto prin care tertii prejudiciati in urma unui accident auto sunt despagubiti,fie ca este vorba dedaune la autovehicule, vatamari corporale, decese sau pagube aduse proprietatilor. 

Aceasta asigurare se incheie pentru toate autovehiculele inmatriculate sau supuse inmatricularii in Romania.


PROPRIA ASIGURARE RCA 

  • NU protejeaza autovehiculul dumneavoastra
  • NU va da dreptul la despagubiri chiar daca ati fost vinovat sau nevinovat de producerea accidentului.

SCOPUL ASIGURARII RCA 

Asigurarea de raspundere civila auto are un scop bine definit: cel pagubit sa primeasca in mod obligatoriu despagubiri pentru daunele suferite, indiferent de situatia materiala a celui care a produs evenimentul. In acest fel, asigurarea  este atat in interesul celui care a suferit paguba, cat si al celui care a fost vinovat de producerea sa.

Se poate intampla ca, doar dintr-o mica neatentie la volan, un conducator auto sa produca daune de o valoare ridicata, astfel incat sa nu fie capabil sa le suporte din bugetul propriu, ceea ce ar duce la litigii, uneori de lunga durata si cu costuri mari, sau ar atrage alte tipuri de sanctiuni asupra sa.

Despagubirile se platesc si atunci cand cei care au fost prejudiciati nu au domiciliul, sediul sau resedinta in Romania. In cazul in care conducatorul autovehiculului care a produs accidentul este alta persoana decat proprietarul, compania de asigurari suporta despagubirea in baza RCA-ului.

RISCURI ACOPERITE

  • vatamari corporale sau deces
  • pagube materiale fata de terti
  • pagube ca si consecinta a imposibilitatii de folosire a vehiculului avariat
  • cheltuielile de judecata a persoanei prejudiciate
Back to top